$left
$middle

Foto: Colourbox

Tillsammans skapar vi världens största glitterfest den 8 maj

När Eurovision Song Contest kommer till Malmö är alla välkomna! Den 8 maj låter vi tillsammans hela Malmö glittra, för att fira att Malmö står som värd för världens största musiktävling. Tillsammans skapar vi världens största glitterfest och vi behöver dig!

Karin Karlsson i röd kavaj och uppsatt hår.

Karin Karlsson. Foto: Fredrik Johansson.

Vem vill inte gå på fest? Malmö stads projektledare för Eurovision Song Contest, Karin Karlsson, har en vision om att skapa en gigantisk fest för stadens alla invånare, för att fira musiken, mångfalden och vår gemenskap, i samband med Eurovisionveckan i maj.

– Du som jobbar, bor, verkar eller har förälskat dig i Malmö: Hjälp oss skapa världens glittrigaste och härligaste fest den 8 maj 2024, säger hon. Jag vet att ni är kreativa och fulla av goda idéer, nu är det dags att släppa lös dem!

På med glitterhatten

För det är just din fantasi och ditt engagemang som behövs för att Malmö ska glittra: Kanske kan äldreboendet du jobbar på anordna en schlagereftermiddag? Du som jobbar i en butik kanske peppar alla kollegor att glittra lite extra för era kunder just denna dag? På simhallen kanske det spelas schlager i högtalarna till glädje för alla motionssimmare och du som äger en restaurang eller en pub anordnar väl en härlig schlager-AW för dina besökare?

Allt kan hända! Ta på dig din glitterhatt och låt fantasin få flöda. Tillsammans skapar vi magi den 8 maj! Om ni taggar er glitterfest med #unitedbymalmo och #Eurovision2024 i era sociala medieflöden så kommer det att kännas som att vi firar tillsammans!

..och glittra gärna hållbart! För att värna om klimat och miljö kommer staden i så stor utsträckning som möjligt att smyckas med det vi redan har. Måste något nytt ändå köpas in ska det kunna användas många gånger, även efter projektets slut, och kunna separeras för återvinning när det är dags för det. Vi lånar av varandra, handlar lokalt när vi kan, återbrukar dekorationer och undviker att trycka information på papper när det inte är absolut nödvändigt. Även till synes små val kan ha stor betydelse. Kanske kan julglittret få komma fram från förrådet? Kan gamla papper och pappkassar bli till konfetti och girlanger? Tänk på att undvika löst glitter och konfetti som är gjort av plast, eftersom det lätt sprids och skräpar ner i naturen.

Tillsammans kan vi göra skillnad för Malmö och planeten.

sv