$left
$middle

Foto: Apelöga

Trygghet i Folkets Park under Eurovision

När Folkets Park förvandlas till Eurovision Village 4–11 maj blir hela parken en del av arrangemanget. Eftersom det här är ett stort arrangemang med många besökare och hög säkerhet så kommer en del saker vara annorlunda, både i och runt parken. Folkets Park kommer vara öppen för alla besökare och det är som vanligt gratis inträde – men det blir väskförbud under hela perioden.

I Malmö arbetar vi ständigt med att öka tryggheten, inte bara under Eurovision. Det är ytterst prioriterat att malmöbor och besökare känner trygghet. Malmö stad, SVT, polisen och alla aktörer i detta projekt jobbar nära och fokuserat tillsammans för att Eurovision i Malmö ska bli ett tryggt och säkert arrangemang.

Väskförbud

Det kommer vara väskförbud i Folkets park från 4 maj till och med 11 maj. Det är kopplat till att merparten av innehållet bedöms vara en offentlig tillställning och då gäller väskförbud.

Det finns undantag från väskförbudet. Personer som av medicinska skäl behöver ta med en väska och personer i sällskap med barn som har behov av skötväska tillåts göra det. Väskor som är tillåtna ska innan inpassering kontrolleras av säkerhetspersonal vid ingångarna. Även barnvagnar kommer vara tillåtna. Journalister som är i tjänst och som har tjänstelegitimation får också ta med sig väska.

Entréer och säkerhetskontroll

Folkets park kommer ha två ingångar 4 maj till och med 11 maj. En på Norra Parkgatan i höjd med Friisgatan och en på Falsterbogatan, vid Barnens scen. Stora entrén vid Amiralsgatan kommer endast vara en utgång.

Ingångarna är kontrollerade, det kommer finnas säkerhetspersonal som säkerställer att ingen har med sig väskor med sig in. För att sedan ta sig in till området där scenerna finns kommer alla besökare också passera genom larmbågar. Det kommer finnas mycket säkerhetspersonal samt volontärer i parken.

Avstängda gator och begränsade parkeringsmöjligheter

Vissa gator runt Folkets Park kommer vara avstängda och parkeringsmöjligheterna i området kommer begränsas. Håll dig uppdaterad och var uppmärksam på skyltar i ditt område.

Lekplatser kommer vara öppna

Hela Folkets Park kommer präglas och påverkas av arrangemanget. Men de som bara vill leka på lekplatserna eller delta i festligheterna på avstånd kommer ha möjlighet till det.

Folkets Park kommer vara öppen för de som vill promenera, leka, besöka restauranger, caféer eller någon av de andra verksamheterna. Men alla besökare, oavsett ärende, kommer behöva följa samma rutin att lämna väskor hemma och använda någon av de två entréerna.

Trygghet under Eurovision i Malmö

Information om säkerhetsåtgärder i hela staden under Eurovision finns via länken.

sv