$left
$middle

Friisgatan, Malmö Foto: Pierre Ekman

Förändringar i program och spelplatser för Malmö stads Eurovisionvecka

Det har skett ändringar i Malmö stads program under Eurovision efter att det presenterades tidigare i vår. För att skapa ett sammanhållet program med bra upplevelser för både artister och publik gör Malmö stad nu förändringar vad gäller spelplatser och scener.

Programpunkter på Eurovision Street längs Friisgatan flyttar vi in till Eurovision Village i Folkets park. Artister som var bokade till Friisscenen kommer att uppträda på Tattoo stage istället och pop-up akter får en egen plats i Eurovision Village.

Friisgatan kommer fortfarande vara Eurovision Street, det vill säga Malmös populära sommargata i en extra festlig skrud och ett levande stråk med mat och dryck och härligt umgänge.

Förändringen möjliggör även en effektivare hantering av trygghet och säkerhet samt ekonomiska resurser.

Att tänka på vid besök i Folkets park under Eurovision

Under Eurovisionveckan förvandlas Folkets park till Eurovision Village mellan 4-11 maj. Det innebär andra rutiner än vanligt för besök i parken. Det kommer finnas två ingångar, dessa bemannas av säkerhetspersonal som säkerställer att ingen tar med sig väskor in. Detta kan innebära att det blir kö in till parken så tänk på att vara ute i god tid.

Mer information om hela programmet och vad som gäller under Eurovisionveckan i Malmö hittar du på malmo.se/eurovision2024

sv