Filmer

Dekarationsbild - film

Här listar vi nyinköpta spelfilmer för vuxna. Filmerna kostar 20 kronor att hyra. Under perioden  1 juli - 31 augusti kan du låna hyr-dvd  i 7 dagar.

Om du letar efter information om en film eller en skådespelare, sök i:
IMDB (Internet Movie Database)
Svensk Filmdatabas

Du kan prenumerera på nyhetslistor

Nya filmer på biblioteket

 • 2014-09-08 14:10
  The Grand Budapest Hotel
  I The Grand Budapest Hotel möter vi Gustave H., en legendarisk portier på ett berömt europeiskt hotell under mellankrigstiden, och Zero Moustafa, piccolon som blir hans bäste vän. Vi får följa en ovärderlig renässansmålning som blir stulen och återfunnen, en het strid om en enorm familjeförmögenhet, en vild jakt på motorcyklar, tåg, slädar och skidor, och en sockersöt kärlekshistoria – på en kontinent i drastisk förändring.
  Läs mer


 • 2014-09-08 14:06
  Våtmarker
  När Charlotte Roches debutroman kom 2008 slog den ner som en atombomb i den litterära världen. Debatten om dess uppseendeväckande innehåll svallade tsunamihög, vilket resulterade i miljonupplagor och en förstaplats på världslistan.
  I den lika omtalade filmen möter vi Carla Juri som 18-årige Helen, som tar för sig av livet med giriga nävar och vägrar inlemma sig i alla sociala, sexuella och hygieniska normer för hur det är bestämt att kvinnor SKA vara…

  Läs mer


 • 2014-09-08 14:02
  Yves Saint Laurent
  Paris, januari 1957. Yves Saint Laurent, 21 år, presenterar sin första haute couture-kollektion, skapad för huset Dior. Han röner stora framgångar och möter för första gången Pierre Bergé, modemecenat och den som ska komma att bli både hans stora kärlek i livet och affärspartner. Aldrig kommer de att lämna varandra. Tre år senare grundar de företaget Yves Saint Laurent – ett modehus som ska bli ett av världens mest framstående och berömda.
  Läs mer


 • 2014-08-01 14:23
  Den stora skönheten
  Det har gått många år sedan Jep Gambardella skrev sin enda och uppmärksammade roman. Han sögs då in i Roms nattliv; ett nattliv befolkat av konstnärer, uppkomlingar, politiker, intellektuella och kriminella. I dag är han 65 år och hans ändlösa vandring mellan luncher, middagar och partynätter fortsätter. I ett sommarvarmt Rom håller han jakten på den stora skönheten levande.
  Läs mer


 • 2014-08-01 14:21
  Nymphomaniac
  En poetisk och vild historia om en kvinnas erotiska resa från födseln till 50-års åldern, berättad av huvudrollskaraktären som är den självdiagnostiserade nymfomanen Joe. Den charmige ungkarlen Seligman finner Joe blåslagen och misshandlad i en mörk gränd en kall vinterkväll. Han tar med henne hem, tar hand om hennes sår och frågar ut henne om hennes liv. Fascinerad lyssnar han när Joe börjar berätta…
  Läs mer


 • 2014-08-01 14:17
  Her
  Från den unike och Oscar-belönade filmskaparen Spike Jonze (bästa originalmanus 2013) kommer en originell kärlekshistoria om vår ständigt föränderliga syn på intimitet – och de risker som medföljer – i dagens moderna värld.
  Läs mer


 • 2014-07-26 15:33
  Blå är den varmaste färgen
  16-åriga Adèle är ung, oskuldsfull och inte helt säker på vad hon vill göra av sitt liv. När hon träffar Emma, en punkig tjej med blått hår och starka åsikter, öppnas hennes ögon för kärleken och för frigörelse. De två inleder ett förhållande som utforskas in i minsta detalj av en kamera som aldrig viker undan, allra minst i de vågade sexscenerna.
  Läs mer


 • 2014-07-18 11:55
  Betongnatt
  En fjortonårig pojke i en kvav betongförort till Helsingfors får några okloka lektioner i livskunskap av sin äldre bror, dagarna innan brodern ska in i fängelset. Pirjo Honkasalo har gjort en bländande vacker och känslomässigt knockande film om vad vi ger vidare till nästa generation, och hur vi gör det.
  Läs mer


 • 2014-07-18 11:51
  En familj
  Flerfaldigt Oscarsvinnande Meryl Streep, spelar rollen som Violet Weston, en pillerknaprande matriark i en av Söderns mest dysfunktionella familjer. Filmen börjar på natten då Violets man sedan 30 år, Beverly, mystiskt försvinner utan ett spår. Beverlys försvinnande får parets tre döttrar (Julia Roberts, Juliette Lewis, Julianne Nicholson) att återvända till sitt barndomshem tillsammans med sina familjer, för att trösta sin mor och hjälpa till att ta reda på vad som hände deras far. Som i de flesta familjer tar hemmet fram det bästa och värsta ur alla, medan döttrarna faller tillbaka in i sina gamla roller i den oförlåtliga familjehierarkin – mitt i den stekheta augustivärmen.
  Läs mer


 • 2014-07-18 11:46
  The congress
  En arbetslös skådespelare som närmar sig 50-strecket tackar ja till ett sista jobb, men hennes beslut får konsekvenser hon aldrig ens fantiserat om.
  Läs mer


 • 2014-06-19 08:44
  12 years a slave
  Denna berörande film är baserad på en sann historia och berättar om Solomon Northup, en fri svart man som kidnappas i New York och säljs till en brutal tillvaro som slav i mitten av 1800-talet. Det är också en inspirerande och stark berättelse om hans desperata kamp för frihet och för att få återse sin familj – oavsett vad det kommer att kosta honom.
  Läs mer


 • 2014-06-19 08:39
  The wolf of Wall Street
  Martin Scorsese regisserar den sanna historien om börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Filmen utspelar sig under sent 80-tal i New York och skildrar en resa från den amerikanska drömmen till total girighet när Belfort förvandlas från hederlig småhandlare till korrupt börshaj med öknamnet “The Wolf Of Wall Street”. Pengar, makt, kvinnor och droger. Frestelserna fanns där för att avnjutas och risken att åka fast var ointressant. För Jordan och hans flock fann girigheten inga gränser.
  Läs mer


 • 2014-06-19 08:35
  Mandela – vägen till frihet
  För miljoner människor världen över står Mandela för triumf och hopp istället för förtvivlan och hat. I denna avslöjande film får vi ta del av händelserna som slutligen tog honom från fängelseön Robben Island till den yttersta makten och avskaffandet av apartheid samt hans väg till att bli en internationell ikon. Vi får också lära känna en Mandela som förblivit okänd för större delen av världen – mannen som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen.
  Läs mer


 • 2014-05-23 11:28
  Ilo Ilo
  Ilo Ilo skildrar förhållandet mellan familjen Lim och deras nyanlända hembiträde Teresa, som liksom många andra filippinska kvinnor kommit till Singapore på jakt efter ett bättre liv. Singapores bidrag till Oscarsgalan 2014 och vinnare av Camera d’Or i Cannes 2013. Teresas närvaro i familjen förvärrar deras redan ansträngda relationer. Sonen Jiale är ett besvärligt barn som inte lyssnar på någon, men Teresa får pli på honom och snart är hon en outtalad del av familjen Lim. Men detta är 1997 och den asiatiska finanskrisen börjar märkas i regionen… En varm och tonsäker film med många bottnar, där mycket berättas mellan raderna och i de välkomponerade bilderna – om familj och relationer, om att vara föräldrar och barn från olika samhällsskikt i en globaliserad ekonomi.
  Läs mer


 • 2014-05-23 11:25
  Främling vid vatten
  Ett cruising ställe för män, undangömt på stranden till en sjö. Franck blir förälskad i Michel. En attraktiv, stark men också farlig man. Franck är medveten om Michels mörka hemligheter men kan inte låta bli att leva ut sin passion ändå.
  Läs mer


 • 2014-05-15 09:26
  Philomena
  Den cyniske journalisten Martin Sixsmith blir kontaktad av en kvinna vars mamma Philomena helt nyligen avslöjat en tung hemlighet hon burit på i över 50 år. Som tonåring födde hon en son utanför äktenskap på ett strikt religiöst Irland. Hon fick behålla honom i tre år, men sedan togs pojken ifrån henne och såldes till ett amerikanskt par.
  Läs mer


 • 2014-05-12 15:59
  Sightseers
  Svart komedi om ett högst normalt brittiskt par som genom en rad olyckliga omständigheter förvandlas till seriemördare under sin husvagnssemester.
  Läs mer


 • 2014-05-12 15:57
  Kapitalet
  När direktören för franska Phenix Bank kollapsar på golfbanan får den unge men framgångsrike Marc Tourneil (Gad Elmaleh) axla den tunga manteln på finanstronen. Men inte nog med att skoningslös girighet, maktkamp och bedrägerier visar sig vara vardagsmat på toppen, Tourneuil utsätts också för ett kuppförsök av en stor amerikansk ”hedgefond” ledd av Dittmar Rigule (Gabriel Byrne), blir indragen i ett erotiskt maktspel med supermodellen Nassim (Liya Kebede) och är i ständig kamp med sina finansiella motspelare som har allt annat än goda avsikter.
  Läs mer


 • 2014-05-12 15:55
  The invader
  Amadou spolas upp på en strand i södra Europa. Ödet leder honom till Bryssel där han, full av optimism, försöker skapa sig ett bättre liv. En dag möter han Agnès, en vacker och framgångsrik affärskvinna. De attraheras av varandras motsatser men snart faller illusionen och Agnès bryter all kontakt med Amadou, som sakta men säkert faller in i en spiral av destruktivitet och en kamp med sina inre demoner. Den hyllade belgiska visuella konstnären och kortfilmsmakaren Nicolas Provost ger sig i sin första långfilm på att tackla ett komplext och invecklat ämne, med bravur.
  Läs mer


 • 2014-05-12 15:49
  Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
  Efter ett långt och händelserikt liv hamnar Allan Karlson på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag.
  Läs mer


 • 2014-04-25 10:46
  Dagarnas skum
  Colin är ung, rik och vacker. Han lever med sin kock Nicolas som tillagar de mest fantastiska rätter åt honom och livet leker. På en societetsbjudning träffar Colin den spännande Chloe och blir förälskad. De gifter sig, men när lyckan är som störst slår ett näckrosfrö rot i Chloes ena lunga och hon blir allvarligt sjuk …”Det är en kärlekshistoria med en flicka som blir sjuk, sjukdomen illustreras av att en blomma växer i hennes lunga. Det är mörkt, men är beskrivet på ett ljust och poetiskt sätt.
  Läs mer


 • 2014-04-15 14:15
  Gloria
  Gloria är 58 år gammal men känner sig fortfarande ung. Hon förvandlar sin ensamhet till fest och tillbringar kvällarna med att söka kärleken på singelklubbarna. Allt förändras den dag hon träffar Rodolfo. Deras intensiva passion, som Gloria hänger sig fullt åt, får henne att balansera mellan hopp och förtvivlan. Gloria måste samla sig själv och hitta styrka för att inse att hon, i den sista tredjedelen av sitt liv, kan lysa starkare än någonsin.
  Läs mer


 • 2014-04-15 14:12
  Svengali
  Svengali är en berättelse om Dixie – en småstadskille med stora drömmar – som lämnar en dunkel liten walesisk gruvstad för ett ljust och glammigt London. Han är fast besluten att bli manager åt världens bästa band. Svengali är en brittisk komedi med hög mysfaktor och ett hjärta av guld, med ett matchande soundtrack.
  Läs mer


 • 2014-04-15 14:10
  Perfect mothers
  En gripande historia om kärlek, lust och vänskap, där vi får följa de okonventionella och passionerade kärleksaffärerna hos två väninnor som råkar falla för varandras respektive söner. Av rädsla för att tvingas konfronteras med grannar och bekanta håller de sina affärer hemliga i många år, tills sanningen en dag riskerar att krossa deras och de unga männens liv. De måste nu välja mellan kärleken eller att följa normen.
  Läs mer


 • 2014-04-02 11:43
  Mud
  Ellis och hans vän möter den mystiske Mud (Matthew McConaughey) som gömmer sig på en öde ö. Mud berättar att han tagit livet av en man för att skydda sin flickvän och nu är efterlyst. Nyfikenheten vinner över rädslan och pojkarna enas om att hjälpa Mud förenas med sin älskade Juniper (Reese Witherspoon) för att fly tillsammans med henne, men de inser snart att sanningen är farligare än de kunnat ana.
  Läs mer


 • 2014-04-02 11:40
  Krigaren
  Starkt drama om Marisa, 20 år och nynazist som drömmer om att tatuera ett stort porträtt av Adolf Hitler på sin kropp. Med kallhamrat hat mot invandrare och judar har hon gjort våldet till sin ständige följeslagare och skyller dem för allt ont i sitt liv. Men när hon vägrar expediera en ung flykting i affären där hon jobbar sätter detta igång en kedja av händelser som kommer omkullkasta allt vad hon hittills trott om sig själv.
  Läs mer


 • 2014-03-20 11:13
  Mig äger ingen
  MIG ÄGER INGEN är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.
  Läs mer


 • 2014-03-20 09:18
  Återträffen
  I ”Återträffen” bjuder Anna Odell in till en nervig klassåterträff. 20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.
  Läs mer


 • 2014-03-20 09:16
  The grandmaster

  Efter tio år är äntligen Wong Kar-Wais (In the Mood for Love) efterlängtade film om Martial-Art-legenden ”Ip Man” redo för biograferna.
  Wong Kar-Wai bjuder på ett visuellt fyrverkeri när han målar upp Ip Mans liv. Från barndomens introduktion till kampsporten via en dramatisk flykt till Hong Kong under det andra Sino-japanska kriget till den slutgiltiga utmaningen av stormästarens skicklighet.

  Läs mer


 • 2014-03-20 09:13
  Prisoners
  Hugh Jackman spelar en man som kidnappar personen han tror ligger bakom hans dotter och hennes bästa väns försvinnande. Minuter blir till timmar. Polisen famlar i blindo. Hur långt skulle du gå för att hitta din dotter?
  Läs mer


Dela innehåll:

Kontakta oss

Malmö stadsbibliotek
Skriv till oss
E-post: info.stadsbiblioteket@malmo.se
Tel: 040 660 85 00
Telefontider
Mån - tor 8.30 - 20.00, fre 8.30 - 18.00, lör - sön 11.00 - 17.00
Besökstider
Under rubriken Våra bibliotek i vänstermenyn hittar du öppettiderna för alla våra bibliotek.