Filmer

Dekarationsbild - film

Här listar vi nyinköpta spelfilmer för vuxna. Filmerna kostar 20 kronor att hyra. Du får behålla dem i två dygn.

Om du letar efter information om en film eller en skådespelare, sök i:
IMDB (Internet Movie Database)
Svensk Filmdatabas

Du kan prenumerera på nyhetslistor

Nya filmer på biblioteket

 • 2014-04-15 14:15
  Gloria
  Gloria är 58 år gammal men känner sig fortfarande ung. Hon förvandlar sin ensamhet till fest och tillbringar kvällarna med att söka kärleken på singelklubbarna. Allt förändras den dag hon träffar Rodolfo. Deras intensiva passion, som Gloria hänger sig fullt åt, får henne att balansera mellan hopp och förtvivlan. Gloria måste samla sig själv och hitta styrka för att inse att hon, i den sista tredjedelen av sitt liv, kan lysa starkare än någonsin.
  Läs mer


 • 2014-04-15 14:12
  Svengali
  Svengali är en berättelse om Dixie – en småstadskille med stora drömmar – som lämnar en dunkel liten walesisk gruvstad för ett ljust och glammigt London. Han är fast besluten att bli manager åt världens bästa band. Svengali är en brittisk komedi med hög mysfaktor och ett hjärta av guld, med ett matchande soundtrack.
  Läs mer


 • 2014-04-15 14:10
  Perfect mothers
  En gripande historia om kärlek, lust och vänskap, där vi får följa de okonventionella och passionerade kärleksaffärerna hos två väninnor som råkar falla för varandras respektive söner. Av rädsla för att tvingas konfronteras med grannar och bekanta håller de sina affärer hemliga i många år, tills sanningen en dag riskerar att krossa deras och de unga männens liv. De måste nu välja mellan kärleken eller att följa normen.
  Läs mer


 • 2014-04-02 11:43
  Mud
  Ellis och hans vän möter den mystiske Mud (Matthew McConaughey) som gömmer sig på en öde ö. Mud berättar att han tagit livet av en man för att skydda sin flickvän och nu är efterlyst. Nyfikenheten vinner över rädslan och pojkarna enas om att hjälpa Mud förenas med sin älskade Juniper (Reese Witherspoon) för att fly tillsammans med henne, men de inser snart att sanningen är farligare än de kunnat ana.
  Läs mer


 • 2014-04-02 11:40
  Krigaren
  Starkt drama om Marisa, 20 år och nynazist som drömmer om att tatuera ett stort porträtt av Adolf Hitler på sin kropp. Med kallhamrat hat mot invandrare och judar har hon gjort våldet till sin ständige följeslagare och skyller dem för allt ont i sitt liv. Men när hon vägrar expediera en ung flykting i affären där hon jobbar sätter detta igång en kedja av händelser som kommer omkullkasta allt vad hon hittills trott om sig själv.
  Läs mer


 • 2014-03-20 11:13
  Mig äger ingen
  MIG ÄGER INGEN är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.
  Läs mer


 • 2014-03-20 09:18
  Återträffen
  I ”Återträffen” bjuder Anna Odell in till en nervig klassåterträff. 20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.
  Läs mer


 • 2014-03-20 09:16
  The grandmaster

  Efter tio år är äntligen Wong Kar-Wais (In the Mood for Love) efterlängtade film om Martial-Art-legenden ”Ip Man” redo för biograferna.
  Wong Kar-Wai bjuder på ett visuellt fyrverkeri när han målar upp Ip Mans liv. Från barndomens introduktion till kampsporten via en dramatisk flykt till Hong Kong under det andra Sino-japanska kriget till den slutgiltiga utmaningen av stormästarens skicklighet.

  Läs mer


 • 2014-03-20 09:13
  Prisoners
  Hugh Jackman spelar en man som kidnappar personen han tror ligger bakom hans dotter och hennes bästa väns försvinnande. Minuter blir till timmar. Polisen famlar i blindo. Hur långt skulle du gå för att hitta din dotter?
  Läs mer


 • 2014-03-20 09:00
  Fahrenheit 451
  I en nära framtid matar myndigheterna sina medborgare med substanslösa TV-såpor och lugnande tabletter. Böcker är förbjudna, för i dem döljer sig upproriska tankar och kunskap som underminerar de styrandes kontroll. Brandkåren har inte längre till uppgift att släcka eldsvådor, utan att bränna de verk som missanpassade medborgare vågat gömma. I denna värld av total utslätning möter vi Montag (Oskar Werner), en brandman som gör sitt jobb utan att ifrågasätta. Tills han en dag möter Clarissa (Julie Christie), en modig lärarinna olik alla andra levande döda som antyder att hemliga världar öppnar sig mellan böckernas pärmar. Montag faller för frestelsen att stoppa på sig en bok. Men i samma stund riskerar han att själv hamna i bokbålets 451-gradiga skärseld
  Läs mer


 • 2014-03-17 14:45
  Hotell
  I Hotell spelar Alicia Vikander huvudrollen som Erika. Hon har full kontroll över sitt liv innan det plötsligt rasar samman och hon bara vill bort från alltsammans. Tillsammans med nyfunna vänner från sin terapigrupp bestämmer hon sig för att ta in på hotell. Här kan de ta semester från sig själva och vara precis den de vill vara. En lika rolig som djupt rörande resa tar sin början.
  Läs mer


 • 2014-03-17 14:42
  The butler
  Du hör inget, du ser inget. Du serverar bara.” Med de ledorden börjar Cecil Gaines sin långa trogna bana i Vita Huset. Under 30 år arbetar Cecil för sju presidenter och kan från maktens innersta rum bevittna historiska händelser och stora omvälvningar i den amerikanska raspolitiken. Cecil förblir lojal mot makthavarna, samtidigt som hans söner på olika vis kämpar hårt för de svartas rättigheter.
  Läs mer


 • 2014-03-17 14:40
  IRL
  Elias kommer inte undan sina plågoandar. De finns överallt, i skolan, på tunnelbanan och spyr sitt hat över honom på nätet. Han flyr in i The Secret World, ett onlinespel med tusentals spelare där Elias ikläder sig den oövervinnerlige krigaren S:]iles skepnad. I spelet möter han Sc4rlet, en skicklig och vacker tjejsoldat. Tillsammans erövrar de sin våldsamma digitala värld.
  Läs mer


 • 2014-03-17 14:38
  About time
  När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta ”den rätta”, uppvakta henne och starta en familj.
  Läs mer


 • 2014-03-07 09:13
  Tålamodets sten
  I ett krigshärjat område i Afghanistan tar en kvinna hand om sin komatösa make. Efter att ha suttit i tystnad timme efter timme tar kvinnan till slut råd från sin faster och påbörjar en ensidig konversation med maken. För första gången i sitt liv känner hon att han faktiskt lyssnar på henne. Hon börjar reflektera över sitt liv och sakta men säkert börjar reflektionerna förvandlas till bekännelser.
  Baserad på regissörens egen bok, som vann Frankrikes mest prestigefyllda litterära pris The Prix Goncourt, berättar Atiq Rahimi en känslosam historia om det komplicerade och hemliga liv en kvinna kan tvingas leva i en ålderdomlig och mansdominerad värld.
  Huvudrollsinnehavaren Golshifteh Farahani lever just nu i exil i Paris sedan hon blivit förbjuden att återvända till hemlandet Iran då hon poserade naken i en protest mot islamiska restriktioner kring hur kvinnor klär sig i det franska magasinet Madame Figaro.
  Filmen var Afghanistans bidrag för Oscar i kategorin ”Bästa utländska film” år 2012.

  Läs mer


 • 2014-03-07 09:10
  Captain Phillips

  Captain Phillips är en mångbottnad undersökning av det amerikanska fraktfartyget Maersk Alabama som kapades av somaliska pirater 2009. Filmen bygger på en sann berättelse och fokuserar på Alabamas befälhavare, kapten Richard Phillips (tvåfaldigt Oscarbelönade Tom Hanks, bästa skådespelare 1993, Philadelphia; bästa skådespelare 1994, Forrest Gump), och den somaliska piratkaptenen Muse (Barkhad Abdi), som tar honom som gisslan. De två männen hamnar kollisionskurs när Muse och hans besättning anfaller Phillips obeväpnade fartyg. I dödläget som sedan följer upptäcker de båda att deras öde vilar i någon annans händer.

  Läs mer


 • 2014-03-07 09:07
  Night train to Lisbon
  Allt börjar med ett slumpartat möte och en bok. En bok som får den reserverade universitetsprofessorn Raimund Gregorius att lämna sitt inrutade liv och ge sig ut på ett äventyr. Det blir en detektivresa som kommer att ta honom till platser han aldrig tidigare sett. Och en inre resa som kommer att förändra honom för evigt.
  Läs mer


 • 2014-03-03 14:49
  Jag kallas Ernesto
  Argentina 1979. Juan och hans familj återvänder efter en lång exil från sitt hemland för att delta i den militanta kampen mot diktaturregimen. Ständigt förföljda av polis och militär tvingas familjen leva med falska identiteter och påhittade namn. I skolan är Juan Ernesto och han lever i konstant skräck att bli avslöjad. När han träffar Maria blir det svårare och det enda han längtar efter är att få leva sitt eget liv som sig själv. Argentinas bidrag till Oscars-galan 2013 bygger på regissören Benjamin Ávilas egen uppväxt.
  Läs mer


 • 2014-03-03 14:43
  Cykla med Molière
  Den tidigare stora skådespelaren, Serge Tanneur (Fabrice Luchini), har dragit sig tillbaka från strålkastarljuset. De senaste tre åren har han levt i ensamhet på ön Ile de Re där han spenderat sin tid med att cykla genom det vindpinade landskapet. Samtidigt planerar skådespelarkollegan Gauthier Valence (vars karriär är på topp) en produktion av Molières pjäs ”Misantropen” och vill ge Serge huvudrollen. Gauthier är övertygad om att Serge skulle passa utmärkt till rollen eftersom han själv blivit misantrop och dragit sig undan från samhället. Det skulle helt enkelt vara fantastiskt att få se honom i just den rollen.
  Läs mer


 • 2014-03-03 14:33
  Gravity
  Dr. Ryan Stone ( Sandra Bullock) är en ingenjör på sitt första uppdrag i rymden med astronautveteranen Matt Kowalski ( George Clooney). När en olycka förstör deras farkost slungas Stone och Kowalski ut i mörkret, och det enda sättet komma hem är att ta sig ännu längre in i rymdens fruktansvärda djup.
  Läs mer


 • 2014-02-26 10:19
  Vi är bäst
  Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är 13 år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död.
  Läs mer


 • 2014-02-13 08:52
  Tre dagar

  Två unga män och två unga kvinnor möts i Kaliningrad – en existens präglad av isande tomhet. Kvartetten sammanfogas av en gemensam känsla av meningslöshet, men alla är så upptagna av sina egna frustrationer att de är oförmögna att se någon annans ångest. Varje försök till närmare kontakt med varann, slutar bara i förvirring.
  Tre dagar skildrar Kaliningrad strax efter kommunismens kollaps och ett slags själens geografi där stadens olika miljöer representerar tillvarons ambivalens. Sharunas Bartas ger bilden av otålig väntan på en lösning, en längtan efter något annat.

  Läs mer


 • 2014-02-07 14:37
  Min iranska familj
  När Arash återvänder till Iran efter många år för att gästföreläsa på ett universitet slungas han tillbaka till det förflutna. Fadern ligger på sin dödsbädd och modern vägrar att berätta, men långsamt upptäcker Arash sanningen om missgärningar och korruption och vad som har blivit av hans familj sedan kriget mellan Iran och Irak på 80-talet.
  Läs mer


 • 2014-02-07 14:32
  Korridor

  Sharunas Bartas prisbelönta experimentfilm Korridor tar dig in i ett ingenmansland där människorna befinner sig i ett existensiellt limbo. Filmen utspelar sig i ett nedgånget hyreshus i Vilnius där en korridor binder samman lägenheter bebodda av en brokig skara personer. De fragmentartade porträtten ger en symbolisk bild över deras dagliga liv. De tysta, distanserade ansiktena fångar en känsla av förvirring och fångenskap. Och precis som världen utanför ständigt förändras kan det bakom varje dörr i den långa korridoren dölja sig nya möjligheter.
  Denna nyskapande film beskriver ett Litauen i förändring, ett Östeuropa efter kommunismens fall, en kultur på drift mot en okänd destination.

  Läs mer


 • 2014-02-07 14:30
  I lodjurets timma
  Psykologen Lisbeth leder ett experiment på en sluten anstalt med traumatiserade och våldsamma interner. Bland de intagna finns en pojke som oförklarligt mördat ett äldre par. Men experimentet tar en illavarslande utveckling och Lisbeth förlorar kontrollen över sin försöksperson. Desperat efter hjälp söker hon upp en kvinnlig präst. I en kapplöpning mot tiden, försöker de två kvinnorna tillsammans förstå pojken och rädda hans sårade själ. Ett möte som visar sig bli livsavgörande för alla inblandade
  Läs mer


 • 2014-02-05 12:27
  Before midnight
  Jesse och Celine återförenas under mognare omständigheter, de är gifta och har två barn, men under en Greklands-semester ställs de likväl inför den eviga frågan: vara ihop för alltid, eller avsluta det en gång för alla?
  Läs mer


 • 2014-02-05 12:13
  Rush
  Rush skildrar Formel 1’s glamourösa guldålder och den sanna historien om två av världens största rivaler; den karismatiska och våghalsiga playboyen James Hunt (Chris Hemsworth) och den briljante perfektionisten Niki Lauda (Daniel Brühl). Vi följer de två extraordinära karaktärer, såväl på banan som i deras privatliv. Deras legendariska sammandrabbningar under Grand Prix, där de pressar sig själva till bristningsgränsen, där det inte finns någon genväg till seger och inget utrymme för misstag.
  Läs mer


 • 2014-01-31 13:04
  Smärtgränsen
   Efter att 17-åriga Alejandras mor omkommit i en bilolycka lämnar hon och hennes lika förkrossade far den lilla badorten för ett nytt liv i storstaden. I den nya skolan återhämtar Alejandra sig snabbt och får många nya kompisar. Men dagen efter en fest sprids en sexinspelning med henne som en löpeld på på skolgården. Hon stämplas som ”hora” och livet förvandlas till ett helvete när hennes tidigare vänner utsätter henne för sexuella trakasserier och allt brutalare övergrepp.
  Läs mer


 • 2014-01-31 12:57
  Frances Ha
  Frances bor i New York, men hon har egentligen ingen egen bostad. Hon är lärling i ett danskompani, men är egentligen ingen dansare. Hon vill ha så mycket mer än hon har, men lever livet med oförklarlig glädje och lättja. En komedisaga om New York, vänskap, klass, ambitioner, misslyckanden och försoning.
  Läs mer


 • 2014-01-24 13:50
  The broken circle breakdown
  I The Broken Circle Breakdown får vi följa kärlekshistorien mellan Elise and Didier. Hon äger en tatueringsstudio, han är en flamländsk cowboy som spelar banjo i ett band. Det är kärlek vid första ögonkastet, trots att de är som dag och natt. Han pratar, hon lyssnar. Han är en dedikerad ateist, men samtidigt en obotlig romantiker. Hon har ett kors tatuerat i nacken, men har ändå båda fötterna på jorden. Deras lycka blir komplett när deras lilla dotter Maybelle föds. Men när flickan bara är sex år gammal blir hon svårt sjuk och allt förändras. The Broken Circle Breakdown är ett intensivt drama, fullt av passion och musik, om hur kärleken kan övervinna ödet, och ibland inte. Filmen vann Best European Film och Panorama Audience Award vid Berlin Film Festival 2013 samt Bästa Skådespelerska och Bästa manus vid Tribeca Film Festival 2013.
  Läs mer


Dela innehåll:

Kontakta oss

Malmö stadsbibliotek
Skriv till oss
E-post: info.stadsbiblioteket@malmo.se
Tel: 040 660 85 00
Telefontider
Mån - tor 8.30 - 20.00, fre 8.30 - 18.00, lör - sön 11.00 - 17.00.
Besökstider
Under rubriken Våra bibliotek i vänstermenyn hittar du öppettiderna för alla våra bibliotek.