The feeling of going med Skånes Dansteater 2013. Foto: Malin Arnesson.

The feeling of going med Skånes Dansteater 2013. Foto: Malin Arnesson.

Dans & teater

Här hittar du information om dans och teater. Förutom de stora institutionerna finns en mängd fria dans- och teatergrupper.

Aktuella dans- och teaterföreställningar i Malmö

Alla aktuella föreställningar i Malmö hittar du i evenemangskalendariet:

Evenemangstips

.

Dans, teater och performance  utomhus hela sommaren

Sommarscen bjuder på en mängd olika föreställningar för alla åldrar hela sommaren på bland annat Pildammsteatern, Konsthallstorget, Scaniabadet och i Malmös parker den 14 juni-9 augusti. Allt med fri entré!

Göken på Gästis

Amatörteatergruppen Parkteatern presenterar skojfriskt sommarlustspel som utspelar sig på 1930-talet. Lövscenen på Katrinetorp den 28 juni-13 juli.

.

Cosí fan tutte

Mozarts odödliga opera i en rapp och modern översättning. Här får vi historien så som ni känner den men aldrig sett den. Skånska Operan spelar på Limhamns Folkets Hus den 29-30 juli och på Palladium den 9-12 augusti.

.

Dans på Brändan

Då var de gamla tiderna tillbaks, med kramvänlig dans till orkester i den anrika dansrotundan ”Brändan” i Folkets Park den 13-14 augusti och 17-18 september.

.

Amadeus

Historien om geniet Mozart och hans antagonist hovkompositören Salieri. Malmö Stadsteater på Hipp den 13 september-25 oktober.

.

DOUBLEtake

I en tid då allt och alla i vår värld ska definieras, kategoriseras och analyseras, öppnar dansen en välbehövlig dörr till det vi inte måste beskriva, till en värld där vi bara kan känna. Med dynamiska flöden av rörelser, dramatiskt ljusspel, musikalisk spännvidd och skulpturala kostymer erbjuder DOUBLEtake en spelplats för fantasin. Skånes Dansteater intar stora scenen på Malmö Opera den 4-31 oktober.

Dans- och teaterinstitutioner

Malmö Stadsteater

En av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Teatern har en fast skådespelarensemble och spelar på framförallt tre scener; Hipp (huvudscenen), Intiman och Studion.

Skånes Dansteater

Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. De är ett repertoarkampani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer.

Malmö Opera

Södra Sveriges operahus erbjuder kulturupplevelser för både barn, unga och vuxna. Spelar allt från klassisk till nyskriven opera samt högklassig musikteater (musikal).

I Malmö finns även ett stort antal fria dansgrupper, teatergrupper, gästspelsscener och amatörteaterföreningar.

Dela innehåll:

Kontakta oss

Kulturförvaltningen
Skriv till oss
E-post: kulturkansli@malmo.se
Tel: 040 34 48 60
Telefontider
vardagar 09.00-16.00, lunchstängt 12.00-13.00.
Postadress
Kulturförvaltningen
Södergatan 9
211 34 Malmö