Om Malmö Konstmuseum

Malmö Konstmuseum är ett av Sveriges största konstmuseer med en samling på runt 40 000 verk från 1500-talet fram till idag. Här kan du betrakta, njuta, lära och få en upplevelse utöver det vanliga.

Konstsamlingen består främst av konst, konsthantverk och konstindustriföremål från Norden från 1500-talet fram till idag. Men även internationell konst finns representerad i samlingen, som de unika ryska verken från Baltiska utställningen i Malmö 1914. Under de senaste 20 åren har konstmuseet aktivt samlat på nordisk samtidskonst.

Malmö Konstmuseum, som grundades 1841 som en del av Malmö museum, arrangerar varje år ett tiotal utställningar vid sidan av den permanenta utställningen Från 1500 till nu. Enligt Michelins The Green Guide är konstmuseet värt en omväg och ger det två stjärnor. I Skåne har enbart sju besöksmål 2-3 stjänor, däribland Lunds domkyrka och Ales stenar.

Du hittar Malmö Konstmuseum intill det vackra 1500-talsslottet Malmöhus, i lummiga Slottsparken i Malmö. Här delar konstmuseet lokaler med Malmö Museer i en byggnad som invigdes 1932, ritad av arkitekten Carl Axel Stoltz.

Dela innehåll:

Kontakta oss

Malmö Konstmuseum är öppet måndag till söndag kl 10–17.

Malmö Konstmuseum
Skriv till oss
E-post: malmokonstmuseum@malmo.se
Postadress
Malmö Konstmuseum
Box 406
201 24 Malmö
Besöksadress
Malmöhusvägen 6
Visa på karta