Från Fotografins rum

Fotografi

I Malmö Museers fotosamlingar finns ca 4 miljoner bilder. De är från 1860-talet fram till idag. Här hittar du bilder från Malmö, porträtt- och arbetsbilder, försvunna stadsmiljöer, arkeologiska arbeten, föremålsdokumentation, historiska händelser med mera.

Fotograferna på Malmö Museer arbetar med bland annat dokumentation av vår samtid, utställningsproduktioner och föremålsfotografering. Klimatarkiv och digital långtidsförvaring säkrar att samlingarna kommer att vara till glädje och nytta även för kommande generationer.

Aktuellt

Utställning på Galleri © SEVED 30 augusti–28 september 2014:
AVTRYCK SEVED -  EVA EK TÖRNBERG
Galleri © SEVED drivs i samarbete med Malmö Museer och MKB.

Fotografins rum. Detalj ur foto: © Andreas Rasmusson/Malmö Museer

Fotografins rum är Malmö Museers permanenta utställningsrum för fotografi. Här visas och diskuteras fotografi i utställningar, seminarier och workshops.

Sök i samlingarna

Nu har du möjlighet att söka i Malmö Museers omfattande samlingar. Det är delar av samlingarna som nu finns tillgängliga och det kommer ständigt mera.

Genom åren har Malmö Museer gett ut en rad fotoböcker, av vilka flera har vunnit priser för sin formgivning och innehåll.

Bilder för för framtiden

Hur ska museernas insamlingsverksamhet ta sig an dagens enorma bildflöde? Det har projektet Bilder för framtiden fokuserat på. Läs mer och ladda ner rapporten här.

Historisk Bildbyrå

Historisk bildbyrå startades som ett samarbete mellan IBL Bildbyrå och ett antal skånska museer. Tanken är att tillgängliggöra museers bildsamlingar för den kommersiella marknaden.

Dela innehåll:

Kontakta oss

E-post till fotoenheten: foto@malmo.se

Malmö Museer
Skriv till oss
E-post: malmomuseer@malmo.se
Tel: 040 34 44 00
Fax: 040 12 40 97
Postadress
Malmö Museer
Box 406
201 24 Malmö
Besöksadress
Malmöhusvägen 6
Visa på karta
Besökstider
Öppet klockan 10–17 alla dagar. Stängt 1/5, midsommarafton, midsommardag, 24–25/12, 31/12 samt 1/1.