Vanliga frågor och svar

Får man fotografera och filma i museet?  

Fotografering på Malmö Museer är tillåtet och kostar inget. Men det kan finnas kostnader för fotografen/filmaren, om museet behöver tillhandahålla personal för att en fotografering ska kunna genomföras. Läs mera här.

Får man vidröra föremål och konstverk?

Generellt får man ej vidröra föremål och konstverk. På fingrarna finns det alltid fett och salt och om man tar på föremålen kommer detta i längden att orsaka skador. Genom att de inte vidrörs kan vi bevara dem bättre så att även framtida besökare kan ha glädje av dem.

Får man ta med ryggsäckar, större väskor och paraplyer in på museet?

Nej. Det är lätt att stöta till och därmed skada konstverk och föremål när man bär på ryggsäckar, väskor och paraplyer. På Teknikens och Sjöfartens hus finns förvaringsskåp och garderob på entréplan.

Får man ha med sig barnvagn på Malmö Museer?   

I lokalerna på Slottsholmen kan egna barnvagnar inte medtas av säkerhetsskäl. Under ombyggnationen av vårt akvarium på Slottsholmen finns det möjlighet att parkera era vagnar i entrén, doch finns tyvärr ingen möjlighet att låsa fast dem. Ni är hjärtligt välkomna med era små utan vagn, och vi har några bärselar och lånevagnar att erbjuda.

Varför får man inte äta och dricka i salarna?   

När man äter och dricker finns det risk för kladd och spill, vilket kan skada föremålen. För att även framtida besökare ska kunna ha glädje av föremålen får man därför inte ta med mat och dryck i salarna. Medhavd matsäck kan ätas i någon av våra barnmatsalar, kontakta bokningen för mer information, telefonnummer 040-34 44 23.

Vad har Malmö Museer för öppettider?

Alla dagar kl 10—17.

Ebbas hus, Snapperupsgatan 10, öppet onsdagar och lördagar kl 12—16. OBS: Fr o m 10 september 2014 öppet onsdagar kl 12‑17 (övriga tider bokade grupper).

Museirestaurang Wega kl 9—15 alla dagar.
Kommendanthusets Kafé kl 10—17 alla dagar.

Aktuella uppgifter gällande Museispårvägen.

Museet är stängt 1 maj, midsommarafton och midsommardagen, julafton och juldagen samt nyårsafton och nyårsdagen.

Vad kostar det att gå på Malmö Museer?  

Fri entré för alla till och med 19 år, 40 kr för vuxen. Studerande betalar 20 kr och grupper på mer än 10 betalande har 50 % rabatt.
Biljetten ger tillträde under samma dag till utställningarna på Slottsholmen, Kommendanthuset och Teknikens och Sjöfartens hus.
Ebbas hus har fri entré.

Aktuellt: Vi bygger just nu ett nytt akvarium. Det beräknas öppna våren 2015. Läs mera om ombyggnationen här!

Har ni pensionärsrabatt?  

Nej.

Vad finns på Malmö Museer?  

På Slottsholmen: Malmöhus slott med utställningar om platsens historia och Vår natur. Här hittar du också Malmö Konstmuseum.
Aktuellt: Vi bygger ett nytt akvarium! Det nya Akvariet beräknas öppna våren 2015. Läs mera här.

På Teknikens och Sjöfartens hus: Båtlekrummet och interaktiva Idéplaneten. Teknikhistoriska utställningar med bland annat bilar, ångmaskiner och flygplan. Sjöfartshistoria och ubåten U3. Nya basutställningar om bland annat skånska uppfinningar, Malmös historia 1850 till idag, Tycho Brahe, Linné och Muskler och motorer. Tillfälliga utställningar.

På Kommendanthuset: Fotografins rum. Globalen. Tillfälliga utställningar. Pedagogisk verksamhet. Kommendanthusets Kafé.

Karta över Malmö Museer.

Information om Ebbas hus, Slottsmöllan, Wowragården, Fiskehoddorna och Museispårvagnen.

Vilka visningar finns?

Allmänna visningar av ubåten U3 tisdagar och söndagar kl 13-16 och av Malmöhus slott sommartid. Om du bokar en visning i förväg kan du välja mellan olika teman såsom bland annat stadsvandring, slottshistoria, ubåten U3, flygets historia och Idéplaneten. Visningar av tillfälliga utställningar.

Vilket utbud finns i museibutikerna?  

I museibutikerna finns ett rikt utbud av böcker, vykort, konsthantverk, smycken och leksaker med anknytning till Malmö Museers och Malmö Konstmuseums samlingar.

Var ligger Malmö Museer?  

Malmö Museer ligger centralt i Malmö på Malmöhusvägen, ca 5-15 minuters gångavstånd från Malmö Centralstation, Malmö Högskola, Västra Hamnen och Ribersborgsstranden. Hitta hit.

Hur kommer jag till Malmö Museer med kommunala färdmedel?

Buss 3 och 32, hållplats "Tekniska museet" på Citadellvägen. Kommer man från Centralstationen och har klivit av bussen så finner man på andra sidan Citadellvägen Fiskehoddorna på vänster sida, Teknikens och Sjöfartens hus på höger sida och Malmöhusvägen rakt fram. Tidtabeller från Skånetrafiken.

Kan man parkera vid Malmö Museer?  

Parkeringsplats finns mitt emot slottet på Malmöhusvägen. Parkeringsplatsen tillhör P-Malmö och avgiften är 15 kr/tim, alla dagar klockan 0-24. Kontant- och kortbetalning accepteras.

Tillgänglighet

Malmö Museer arbetar för att alla besökare ska kunna ta del av våra utställningar. Lokalerna är till största delen tillgängliga för rörelsehindrade med undantag för ubåten U3 och slottet Malmöhus.
Utdrag ur Malmö stads tillgänglighetsguide.

Har du övriga frågor är du välkommen att kontakta oss, malmomuseer@malmo.se

Dela innehåll:

Kontakta oss

Malmö Museer
Skriv till oss
E-post: malmomuseer@malmo.se
Tel: 040 34 44 00
Fax: 040 12 40 97
Postadress
Malmö Museer
Box 406
201 24 Malmö
Besöksadress
Malmöhusvägen 6
Visa på karta
Besökstider
Öppet klockan 10–17 alla dagar. Stängt 1/5, midsommarafton, midsommardag, 24–25/12, 31/12 samt 1/1.