Ateljéstipendier

Ateljéstipendierna kan sökas av professionella och aktivt verksamma enskilda konstnärer inom bild och form, som bor i och är yrkesverksamma i Malmö.

Vid ansökan ska konstnären ha kontrakt på en konstnärsateljé i Malmö. Ateljéstipendierna är tvååriga och uppgår till ett för varje år fastställt belopp (för närvarande 18000 kr för 2-årsperioden). Varje år kan högst 60 stipendier utdelas.

Ansökan om ateljéstipendium inlämnas senast den 1 oktober året före stipendieperioden. Handläggning av ansökningar om ateljéstipendier sker enligt särskilda bestämmelser och riktlinjer.

Nyheter

Följande revideringar av bestämmelser och riktlinjer gällande ateljéstipendier beslutades av Kulturnämnden den 25 augusti 2011:

  • tidigare prioriterades konstnärer som var under 65 år. Det urvalskriteriet har tagits bort.
  • Förtydligande gällande kontrakt:  Den sökande ska inneha ett individuellt kontrakt på ateljélokalen eller ateljéplatsen. Kontraktet ska träda i kraft senast den 1 januari den period stipendiet gäller och löpa minst ett år framöver. I kontraktet ska uppsägningstid och hyresnivå vara specificerade.
  • Hänsyn kan tas om den sökande, på grund av föräldraledighet, sjukdom eller liknande har förhindrats från att vara fullt konstnärligt aktiv under den aktuella perioden.

Bestämmelser och riktlinjer för ateljéstipendier

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Ateljéstipendier-bestämmelser och riktlinjer.pdf 29.6 kB  2012-08-21 10.45

Kontakta oss

Kulturstödet
Skriv till oss
E-post: kulturstod@malmo.se
Tel: 040 34 48 50
Telefontider
Vardagar 10.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
Postadress
Kulturstödet
Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15 B, vån 5
214 21 Malmö
Kalendarium för allt som är på gång … teater, utställningar, konserter med mera
Information om aktuella kultur- och nöjesarrangemang samt biljettbokning på Kulturcentralen