Hjälpmedel

Bild: Colourbox.com

Du som har någon form av funktionsnedsättning kan få låna hjälpmedel för att klara vardagen bättre. Exempel på hjälpmedel är rollator, sittkuddar och förhöjningar till stolar och toalettstolar.

Det är arbetsterapeuter eller sjukgymnaster i Malmö stad som bedömer ditt behov av hjälpmedel. Det är också arbetsterapeuter och sjukgymnaster som provar ut och förskriver de hjälpmedel som de bedömer att du behöver. Utprovning av hjälpmedel sker i hemmet.

Låna hjälpmedel

Du som behöver hjälpmedel kan låna det kostnadsfritt av Malmö stad. Utprovning av hjälpmedel sker i hemmet. Kontakta arbetsterapeut eller sjukgymnast i ditt stadsområde för att diskutera ditt behov av hjälpmedel.

Återlämna hjälpmedel

Hjälpmedel är ett lån. När du inte längre behöver ditt hjälpmedel eller då arbetsterapeut eller sjukgymnast bedömer att du behöver byta ut det ska du lämna tillbaka hjälpmedlet till Malmö stads Hjälpmedelscentum.

Hjälpmedelscentrum tar emot använda hjälpmedel under följande tider:

  • Måndag - fredag  kl 8.30-16.00 (lunchstängt kl 12-13)

Tyngre eller skrymmande hjälpmedel kan Hjälpmedelscentrum hämta. Ring Hjälpmedelscentrum för att boka tid för hämtning. Det kan ta några veckor innan Hjälpmedelscentrum har  möjlighet att komma och hämta ditt hjälpmedel.

Malmö stads Hjälpmedelscentrum
Besöksadress: Regnvattengatan 2, Malmö (Valdemarsro)
Telefon: 040-34 75 00

Trasiga hjälpmedel

Hjälpmedelscentrums verkstad är öppen under följande tider:

  • Månd kl 9-11.30 och kl 13-15
  • Tis-fre kl 9-11.30

Ingen tidsbokning krävs.

Malmö stads Hjälpmedelscentrum
Besöksadress: Regnvattengatan 2, Malmö (Valdemarsro)
Tel: 040-34 75 00

Kostnadsfri service och underhåll av rollatorer

Malmö stad erbjuder kostnadsfri service och underhåll av rollatorer, på mötesplatserna.

Kontakta ditt stadsområde för information om när  Malmö stads Hjälpmedelscentrum kommer till ditt område. Kontaktuppgifter finns i högerspalten. Ring Malmö stads växel, tel 040-34 10 00, om du är osäker på vilket stadsområde du tillhör.

Om du planerar flytta till eller från Malmö

Ta i god tid kontakt med din nuvarande arbetsterapeut eller sjukgymnast för att få veta hur du ska göra med de hjälpmedel som du har lånat.

Kontakta oss

Kontakta oss

Rehabilitering Södra innerstaden
Skriv till oss
E-post: si.voo@malmo.se
Tel: 040 347171
Rehabilitering Hyllie
Tel: 040 34 41 20
Kalendarium för allt som är på gång … teater, utställningar, konserter med mera
Boplats Syd förmedlar seniorlägenheter och andra lägenheter i Malmö. Du kan ställa dig i kö om du vill ha en seniorbostad.
Trygghetshotellet