IT-support direkt

Logotyp för it-support direkt

Tycker du att det är krångligt att använda din dator?
Har du problem med att göra inställningar i mobilen? Nu kan äldre och personer med funktionsnedsättning få stöd när tekniken krånglar.

Telefon 0771-14 15 00,  öppet måndag till fredag 10.00-20.00
Ett samtal kostar som ett lokalsamtal.
Du kan även mejla dina frågor till 141500@hi.se

Nu är det möjligt för alla som är 65+ och personer med funktionsnedsättning som bor i Malmö att få gratis telefonsupport när TV:n eller datorn krånglar. Supporttjänsten gäller även digitalboxen, bredbandet, skrivaren, mobiltelefonen, digital-kameran och all annan ny teknik som kan finnas i hemmet. Hjälpen är gratis och samtalet kostar som ett lokalsamtal.

Samtalet kopplas till företaget Transcom i Norrköping. De som svarar i telefonen har inte bara stora kunskaper i datorer och annan ny teknik utan kan även informera om tekniska hjälpmedel som kan underlätta datoranvändandet. Supporten kan fjärrstyra datorn hos den som ringer upp för snabbare hjälp.

Det är Hjälpmedelsinstitutet som driver projektet, och en lång rad företag, handikapporganisationer och kommuner står också bakom. Utvalda kommuner är förutom Malmö även Härryda, Mölndal, Norrtälje, Rättvik och Söderköping och dessutom stadsdelarna Bromma och Hässelby-Vällingby i Stockholm.

Kontakta oss

IT-support 0771-14 15 00

Ilona Holmgren
Skriv till oss
E-post: ilona.holmgren@malmo.se
Tel: 040-347784
Kalendarium för allt som är på gång … teater, utställningar, konserter med mera
Boplats Syd förmedlar seniorlägenheter och andra lägenheter i Malmö. Du kan ställa dig i kö om du vill ha en seniorbostad.
Trygghetshotellet
Malmöinitiativet