IT-support direkt

It-support direkt drivs på försök av Hjälpmedelsinstitutet och tjänsten kommer att stängas den 14 maj 2014. Det betyder att det inte går att använda tjänsten efter detta datum.

Telefon 0771-14 15 00,  öppet måndag till fredag 10.00-20.00
Ett samtal kostar som ett lokalsamtal.
Du kan även mejla dina frågor till 141500@hi.se

Nu är det möjligt för alla som är 65+ och personer med funktionsnedsättning som bor i Malmö att få gratis telefonsupport när TV:n eller datorn krånglar. Supporttjänsten gäller även digitalboxen, bredbandet, skrivaren, mobiltelefonen, digital-kameran och all annan ny teknik som kan finnas i hemmet. Hjälpen är gratis och samtalet kostar som ett lokalsamtal.

Samtalet kopplas till företaget Transcom i Norrköping. De som svarar i telefonen har inte bara stora kunskaper i datorer och annan ny teknik utan kan även informera om tekniska hjälpmedel som kan underlätta datoranvändandet. Supporten kan fjärrstyra datorn hos den som ringer upp för snabbare hjälp.

Läs mer på Hjälpmedelsinstitutets hemsida>>

Det är Hjälpmedelsinstitutet som driver projektet, och en lång rad företag, handikapporganisationer och kommuner står också bakom. Utvalda kommuner är förutom Malmö även Härryda, Mölndal, Norrtälje, Rättvik och Söderköping och dessutom stadsdelarna Bromma och Hässelby-Vällingby i Stockholm.

Dela innehåll:

Kontakta oss

IT-support 0771-14 15 00

Ilona Holmgren
Skriv till oss
E-post: ilona.holmgren@malmo.se
Tel: 040-347784