Jobba nära världen

Copenhagen airport - 12 minuter med tåg från station Hyllie.

Öresundsregionen består av många centrum för näringsliv och arbetsmarknad med sin flerkärniga struktur. Citytunneln bidrar till att Hyllie ligger tillgänglig mitt i regionen. Med sin utbyggnad skapas här dessutom en ny centrumkärna för fler verksamheter och kontor.

Hyllie centrum erbjuder kontorslokaler med omväxlande karaktär och varierande ytor. Fullt utbyggt planeras det för ca 9 000 arbetstillfällen. I en första utbyggnadsetapp skapas plats för ca 120 000 kvm kontor i stationsnära läge. Nedan presenteras aktuella byggherrar och kontorsprojekt.

Emporia

betyder handelsplats på latin, men är i sammanhanget mest känt som Skandinaviens främsta köpcenter. På plan 4, 5 och 6 i Emporias bärnstensgula huvudentré hyr Steen & Ström ut plats för totalt 13 000 kvm kontor med ingång både öster och söder mot Stationstorget.

Wingårdh Arkitektkontor

Hyllie Port

Vid östra infarten till Hyllie centrum utvecklar KF Fastigheter Hyllie Port - namnet för kvarteret som innefattar ett kontorshus i 11 våningar och ett flerbostadshus med 150 lägenheter och en handelsyta på ca 10 000 kvm i bottenplan och P-hus. Byggprojektet beräknas starta 2015.

FOJAB arkitekter

Isblocket

På Arenagatan uppför Byggfirman Otto Magnusson AB ett kontorshus en yta på 6 200 kvm. En enkelsidig byggnad som kommer att sammankopplas med P-huset Hyllie. Byggstart är beräknad till hösten 2014 och byggnaden planeras stå färdig vid årsskiftet 2015/2016.

FOJAB arkitekter

Malmö Arena

Multiarenan mitt i centrumområdet kallar sig möjligheternas hus med en publikkapacitet på 15 500 personer och 5 000 matgäster. Men Malmö Arena erbjuder även lokaluthyrning via fastighetsbolaget Parkfast för hela kontorsutrymmen eller enstaka arbetsplatser.

Mats Matsson

Klipporna

Vid Stationstorgets sydvästra hörn utvecklar Skanska Öresund 20 000 kvm ytor för kontor i sju plan och en bottenvåning för butiker, café och restauranger. Klipporna uppförs enligt två internationellt erkända miljöcertifieringar; GreenBuilding och LEED. Färdigbyggt 2014. 

Henning Larsen Architects

Kv Hermod

Ett stenkast från tågstation och busshållsplatser i hörnet av Hyllie allé och Arenagatan uppför Midroc Property Development ett kontorshus med två tydliga entréer fördelat på 5 300 kvm kontorslokaler och 1 300 kvm butikslokaler, samt takterass och garage. Inflyttning 2015.

Charlotte von Brömssen, Tengbom

NCC

Längs Hyllie boulevard i anslutning till MalmöMässan utvecklar NCC Property Development ett miljöcertifierat kontorshus med flexibla lokallösningar från 135 kvm upp till totalt 7 150 kvm. Byggprojektet startar 2014 och står klart 2016.

Kanozi

Point Hyllie

ligger mitt på Stationstorget och utvecklas av Annehem Fastigheter. Det består av fem byggnader, varav fyra för kontor och butiker på sammanlagt 15 000 kvm. Det första kontorshuset står färdigt och uthyrt sedan dec 2010. Det andra kontorshuset stod färdigt våren 2012.

Arkitektfirmaet C.F. Møller

På väg in

Malmö stad har reserverat ytterligare 48 000 kvm mark för kontor i Hyllie. I november 2011 tilldelades Annehem Fastigheter AB, Fastighets AB Briggen, Vasakronan och Whilborgs Fastigheter AB markreservationer för nya kontorsprojekt.

Tidigare I FOKUS
Fler kontorsutvecklare i Hyllie
Ett isblock i kontorsheta Hyllie

Läsvärt
Lokalnytt nr 7, 2011
Tema Hyllie

Gilla
Hyllie på Facebook
och få alla nyheter om områdets utveckling först.

Dela innehåll:

Kontakta oss

För frågor och information som rör kontorsutveckling och kommersiella fastigheter.

Magnus Alfredsson
Skriv till oss
E-post: Magnus.Alfredsson@malmo.se
Mobil: 0709-341712
Sofia Höglund
Exploateringsingenjör
Skriv till oss
E-post: Sofia.Hoglund@malmo.se
Tel: 040-341767
Louise Palm
Exploateringsingenjör
Skriv till oss
E-post: Louise.Palm@malmo.se
Mobil: 0709-705855