In english

Malmö Konstmuseum

Malmö Konstmuseums samling på runt 40 000 verk omfattar perioden från 1500-talet fram till idag. Under de senaste 20 åren har museet fokuserat på nordisk samtidskonst, och de flesta av Skandinaviens mest innovativa och utmärkande konstnärer är representerade i samlingen.

Aktuellt

Marie Høeg/Bolette Berg, Utan titel, Preus museum

Den 6 september bjuder vi in till en eftermiddag på Malmö Konstmuseum om aktionsfeminism, lesbisk radikalism och jämställdhetskonsulteri. Tre konstnärer och en rättsvetare diskuterar feminismer av idag, igår och imorgon.

I år delar Malmö Konstmuseum ut två stipendier à 40 000 kronor via Anna Kockums stipendium. Ansökningstiden är 12 augusti–5 september 2014. För mer info följ länken.

Malmö Konstmuseum firar 100 år av kvinnlig kamp med utställningen En egen röst - om kvinnors kamp för rösträtt och mänskligt utrymme. Ett tjugotal konstnärer blandar tillbakablickar på reformarbetet för kvinnors rättigheter vid förra sekelskiftet med dagsaktuella frågor om kvinnors situation.

Nu har du chansen att vara med och utforma en utställning på Malmö Konstmuseum. Välj din favorit från 1910-talet fram till i dag bland över 500 verk. I Välj din favorit är det du som bestämmer.


Den permanenta utställningen Från 1500 till nu är stängd tills vidare på grund av brandutrymningsskäl. Sommarens stora utställning En egen röst kan besökaren se som vanligt.

Malmö Konstmuseum får stöd från Region Skåne

Region Skåne

Dela innehåll:

Kontakta oss

Malmö Konstmuseum är öppet måndag till söndag kl 10–17.

Malmö Konstmuseum
Skriv till oss
E-post: malmokonstmuseum@malmo.se
Tel: 040 34 10 00
Postadress
Malmö Konstmuseum
Box 406
201 24 Malmö
Besöksadress
Malmöhusvägen 6
Visa på karta