$left
$middle

Mat och butik, delikatess och catering – yrkesutbildning med sfi, kombinationsutbildning

Utbildningen passar dig som vill ha en bred utbildning inom chark, deli och livsmedelshantering och som vill jobba kreativt med råvaror och mat.

Om utbildningen

Utbildningen ger dig kunskaper för att du ska kunna få ett arbete som charkuterist eller inom charkindustrin eller som delikatessbiträde i delikatessbutiker, lunchrestauranger, livsmedelsbutik och storkök. Efter utbildningen ska du också vara klar med din sfi.

Utbildningens längd

Utbildningen är 67 veckor. Utbildningen kan variera beroende på hur långt du har kommit i din språkutveckling.

Om yrket

Charkuteristen arbetar med att tillverka charkuterivaror och ta hand om delikatesser.

I arbetet ingår att stycka och förbereda olika köttvaror samt att tillverka charkuterivaror, som till exempel leverpastej och paté. Förutom blandade charkvaror kan tillverkningen också gälla skinka, kassler och hamburgerkött som saltas, röks eller kokas.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Hacka och mala råvaror maskinellt
  • Röka och ugnsbaka produkter
  • Stoppa korv
  • Ge service och betjäna kunder
  • Tillreda och presentera charkuterier och delikatesser

Vem kan läsa utbildningen?

Utbildningen är för dig som har nått c- eller d-nivå inom sfi och ej är nybörjare. Du ser förkunskapskraven på ansökningssidan.

Läs mer

Länkar till mer information och ansökan.

Foto: Colourbox

Kontaktinformation och länkar

sv